MOST se sastaje s koalicijskim partnerima: Zastupnicima plaće uskoro prema zaslugama?

Foto: FAH

ZASTUPNICI koji ne budu dolazili na posao u Sabor imat će plaću do 4 tisuće kuna - takva najava stiže iz Mosta koji predlaže zakonske promjene kako bi se novčano kaznili zastupnici koji ne dolaze u Sabornicu.

Gostujući na HRT-u Mostov zastupnik Miroslav Šimić nije želio otkriti detalje zakonskog prijedloga. Rekao je kako imaju dva prijedloga koja će danas raspraviti na sastanku sa svojim partnerima.

Plaća zastupnika svakako bi ovisila o prisustvovanju zastupnika na plenarnim sjednicama. U jednom nacrtu predlaže se da se počne s minimalnom plaćom (4 tisuće kuna), a da ona raste s angažmanom zastupnika, a prema drugom nacrtu počelo bi se od sadašnje osnovice koja bi se umanjivala zbog neredovitih dolazaka. Šimić je rekao kako su otvoreni za sve korektne prijedloge.

"Ne očekujemo da ćemo nakon ovog zakona imati punu sabornicu, ali očekujemo da će se zastupnici više angažirati na saborskim odborima, u svojim klubovima, u svim onim aktivnostima koje obavljaju iza scene, a jednako su vrijedne. Ne želimo populizmom degradirati zastupnike, već suprotno, želimo ih staviti na mjesto koje zaslužuju", istaknuo je Šimić.

Pročitajte više