MOST za Index: Zvali su nas i Milanović i Karamarko, ali nije istina da sutra počinju pregovori

Foto: FAH

HDZ-ova izjava da sutra počinju pregovore s MOST-om nije istinita, odnosno ako se MOST i bude sutra našao s HDZ-om, isti dan će se naći i sa SDP-om, ali ništa od toga još nije definirano.

> HDZ potvrdio: Pregovori s MOST-om počinju sutra

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja u razgovoru za Index rekao je kako HDZ i SDP sa svojim istupima odnosno, kako kaže medijskim spinovima stalno vrše pritisak na njih.

"Prvo se mi sutra nalazimo u zagrebačkoj središnjici MOST-a u Smičiklasovoj, a kada točno još nismo dogovorili jer nastojimo odrediti neko vrijeme tako da svi mogu stići na sastanak iz ostalih dijelova Hrvatske", rekao je Grmoja.

"Prvo ćemo javnost izvijestiti o zajedničkom stavu MOST-a"

Naglasio je kako će prije svega MOST nakon sastanka prvo izvijestiti javnost o zajedničkom stavu, a tek nakon toga dolaze u obzir sastanci s HDZ-om i SDP-om.

"Mi se prvo moramo naći i sve dogovoriti, a tek onda ćemo se možda sutra naći i s jednima i drugima, no prvo mi moramo donijeti odluku. Uglavnom ukoliko se budemo nalazili sutra s HDZ-om, onda ćemo se istog dana naći i s SDP-om, ali ponavljam ništa o sastancima s njima još nije definirano kad točno", rekao je Grmoja.

Dodao je i kako im niti iz jedne stranke nisu nudili nikakva mjesta.

"I Milanović i Karamarko su zvali Božu Petrova, ali nikome ništa nisu nudili", rekao je Grmoja.

Kontaktirali smo i SDP, no njihova nam je glasnogovornica Danica Juričić Spasović samo kratko odgovorila kako nemaju još informaciju kad se nalaze s predstavnicima MOST-a.

Pročitajte više