MOSTAR: ČOVIĆ POTVRDIO DA SE SASTAO SA SANADEROM

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović potvrdio je da se u ponedjeljak u Zagrebu sastao s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, s kojim je razmijenio mišljenja o stanju u Hrvatskoj i BiH.

"Razmijenili smo mišljenja o aktualnim prilikama u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini", izjavio je Čović u ponedjeljak navečer Hercegovačkoj televiziji u Mostaru.

Čović, koji je jedan od dopredsjednika HDZ-a BiH, objasnio je kako je sa Sanaderom razmatrao plan posjeta izaslanstva HDZ-a Republike Hrvatske Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH. Po Čovićevim riječima, Sanader će u idućih petnaestak dana posjetiti Mostar u sklopu posjete, kako se izrazio, određenog broja izaslanstava stranaka koje participiraju u klubu pučkih stranaka Europe.

Ta će izaslanstva, dodao je Čović, posjetiti Mostar da bi razgovarali o prijemu HDZ-a BiH u tu asocijaciju pučkih stranaka Europe.

"A potkraj studenog jedno brojnije izaslanstvo hrvatskog HDZ-a posjetit će u Mostaru HDZ BiH zbog mnoštva tema i razgovora", dodao je Čović.

(Hina) xpg ydv

Pročitajte više