Mostar: OHR najavio provjeru poslovanja mnogih javnih poduzeća

MOSTARSKI područni Ured visokog međunarodnog predstavnika (OHR) potvrdio je u petak kako će sljedećeg tjedna biti izvršena revizija poslovanja Elektroprivrede Herceg Bosne, a tjedan dana kasnije i Elektroprivrede BiH.

Sjedište Elektroprivrede Herceg Bosne je u Mostaru a angažirana je na većinskim hrvatskim područjima Federacije BiH, dok je Elektroprivreda BiH, čije je sjedište u Sarajevu, angažirana na većinskim bošnjačkim područjima Federacije BiH.

Sredinom ovog tjedna visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown smijenio je Slobodana Aćimovića s dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske nakon što je revizijom ustanovljeno da je iz te tvrtke pronevjereno više od 80 milijuna eura. Neki su međunarodni dužnosnici, angažirani u BiH, rekli kako ne treba isključiti mogućnost da je tim (pronevjerenim) novcem Elektroprivrede Republike Srpske financiran i Radovan Karadžić, čije uhićenje već godinama traži Haški tribunal.

U Službi za informiranje sarajevskog središnjeg Ureda visokog međunarodnog predstavnika danas su najavili kako će poslovanje provjeriti i u više drugih javnih poduzeća u BiH, radi, kako je rečeno, suzbijanja korupcije.

Pročitajte više