MPV: U ponedjeljak seminar za gospodarske savjetnike misija RH

HRVATSKO Ministarstvo vanjskih poslova bit će u ponedjeljak i utorak domaćin "Seminara za gospodarske savjetnike diplomatskih misija i konzularnih ureda RH", koji će uvodnim govorima otvoriti predsjednik Stjepan Mesić i ministar vanjskih poslova Tonino Picula, saznaje se u četvrtak iz priopćenja MVP-a.

Cilj seminara je da se omogući redovna i neposredna razmjena informacija i primjedbi između vladinih i nevladinih institucija, hrvatskih gospodarstvenika i gospodarskih savjetnika, kako bi se unaprijedila međusobna suradnja i djelotvornost, kaže se u priopćenju.

Na seminaru su, između ostalih, predviđena izlaganja ministra vanjskih poslova Picule, ministra gospodarstva Ljube Jurčića, ministra financija Mate Crkvenca, te ministra za europske integracije Nevena Mimice.

Sudionicima seminara će se obratiti i privremeni ravnatelj Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Marko Žubrinić kao supotpisnik Okvirnog sporazuma o suradnji na poticanju izvoza i ulaganja između Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva gospodarstva i Agencije za promicanje izvoza i ulaganja.

Drugi dan seminara, utorak 29. srpnja, predviđen je za susret s gospodarstvenicima. Ove godine planiran je posjet Koprivničko-križevačkoj županiji i upoznavanje s gospodarsko-izvoznim mogućnostima toga kraja.

Seminar je na poticaj MVP-a organiziran prvi put prošle godine, također u srpnju, a namjera je Ministarstva da on postane redovni, godišnji radni susret gospodarskih savjetnika.

Pročitajte više