Mrsić proziva HDZ da je zaboravio na europske novce za Zagreb

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK političke stranke Demokrati Mirando Mrsić prozvao je HDZ da je zaboravio na europske novce za obnovu Zagreba nakon potresa, ocijenivši da time pokazuje da ne zastupa javni interes te se ponaša bahato i bešćutno spram građana.

Demokrati se u priopćenju osvrću na pisanje Večernjeg lista da bi Hrvatska iz Fonda solidarnosti Europske unije mogla dobiti do 280 milijuna eura za pomoć u obnovi Zagreba nakon potresa.

Rok za podnošenje zahtjeva za sredstvima je 12 tjedana, a već smo u osmom tjednu nakon potresa, navodi taj list. 

"Da HDZ zastupa javni interes već bi imali prvu tranšu, predujam od 100 milijuna eura, u procesu isplate što bi itekako bila velika pomoć građanima", poručuju Demokrati.

Zagrepčani stjerani u kut

Ocjenjuju da je HDZ-ovo uskraćivanje informacija mediju kad će i hoće li se zatražiti sredstva za pomoć iz Fonda solidarnosti bahato i bešćutno spram hrvatskih građana.

"Dvije su opcije - ili je HDZ zaboravio na europske novce za Zagreb ili se poigrava sa živcima Zagrepčanki i Zagrepčana", ustvrdio je Mrsić, dodajući da je bilo koja od tih opcija nebriga spram građana.

"A ako je ova druga, to je krvoločan čin kako bi se osvojila vlast u Zagrebu", rekao je Mrsić, ustvrdivši da HDZ cilja osigurati korupciji dugovječnost kroz dva najjača proračuna u državi, "a to rade brutalno otvoreno i neodgovorno koristeći novce poreznih obveznika".

Ističe kako su Zagrepčani stjerani u kut jer ne znaju u kom će pravcu krenuti obnova grada te na koju pomoć i od koga mogu računati. Stoga smatra da ovakva razina neodgovornosti HDZ-a, Milana Bandića i HNS-a treba biti oštro kažnjena na izborima.

Pročitajte više