Mrtav pijan skrivio nesreću kod Bjelovara: "Bivša me povrijedila pa sam se napio"

Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL

MUŠKARAC u dobi od 32 godine proglašen je krivim i osuđen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Krajem travnja prošle godine u 21:20 u Bjelovaru je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je bio ozlijeđen.

U presudi stoji da je upravljao osobnim automobilom austrijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2.1 promila, piše Danica. Zbog toga mu je dosuđena novčana kazna od 1.320 eura i mjera zabrane vožnje od mjesec dana. Na sudu je priznao da je vozio pijan te rekao da je kaznu platio.

"Bivša supruga me povrijedila pa sam zato konzumirao alkohol"

"Istina je da sam te noći vozio pijan. To je bilo u neposrednoj blizini moje kuće. Imao sam tad i prometnu nesreću i bio sam ozlijeđen i platio sam kaznu zbog prometne nesreće. Žao mi je što je došlo do svega.

Inače nemam problema s alkoholom i ne smatram se ovisnikom, ali me jako povrijedila bivša supruga i zbog toga sam konzumirao alkohol. Nakon prometne me odvezla hitna", branio se 32-godišnjak na sudu, piše Danica.

Već osuđivan za vožnju u alkoholiziranom stanju, a dobio manju kaznu

Usprkos tome što je već osuđivan za vožnju pod utjecajem alkohola, sutkinja mu je izrekla minimalnu zakonsku kaznu za promile koje je napuhao. Najviša propisana kazna iznosi 2650 eura.

"Sud je okrivljenika proglasio krivim i izrekao mu novčanu kaznu koja odgovara značaju i težini prekršaja, imovnom stanju, stupnju odgovornosti okrivljenika, kao i okolnostima pod kojima je prekršaj počinjen.

Priznanje prekršaja i činjenica da je mlada osoba uzeti su kao olakšavajuće okolnosti, a kao otežavajuću sud je uzeo u obzir dosadašnju kažnjavanost za istovrsno djelo prekršaja", stoji u nepravomoćnoj presudi, piše Danica.

Pročitajte više

 

Pročitajte više