Mrtvi ljubavnici u Osijeku: Izbodeni noževima, a pokraj tijela pronađen čekić

U KUĆI u osječkoj Retfali policija je zatekla stravičan prizor - dvoje mrtvih ljubavnika na okrvavljenom krevetu: 46-godišnjeg muškarca Branka Štosa i 48-godišnju Vesnu Veger, ravnateljicu Doma doma za psihički oboljele starije osobe.

Zasad je nejasno što se dogodilo unutar obiteljske kuće u Vlašičkoj ulici, na broju 40, i tko je kome presudio. Istražni sudac na mjestu događaja Anto Rašić kazao nam je kako nije bilo moguće odmah utvrditi što se točno bilo dogodilo.

Zaključana vrata, bez provale, bez tragova nasilja

Nakon dojave, nešto prije 16 sati policija je došla pred kuću pokojne Vesne Veger i naišla na zaključana vrata kuće pa nema ni govora o nekakvoj provali ili nasilnom ulasku u kuću, objasnio je Rašić. Policija je tijela pronašla na krevetu u spavaćoj sobi, na kojem je bilo vidljivo dosta tragova krvi. Oba tijela bila su u bočnom položaju okrenuta jedno od drugog. Muškarac je imao nož zaboden u sebi, dok je Veger ležala s nožem u ruci.

Istražni sudac istaknuo je kako vidljivi tragovi nasilja i borbe nisu bili prisutni, te da je pored njih dvoje pronađen i jedan čekić. Kako bi se sa sigurnošću utvrdilo što se zapravo dogodilo, nad njihovim tijelima biti će izvršena obdukcija, zaključio je Rašić.

Svaki dan ubojstvo i samoubojstvo

Ovo je treći događaj ove vrste u samo tri dana. Jučer je u Puli u kafiću Perfeto 40-godišnji Kasim Čardaki presudio svojoj bivšoj suprugi kalašnjikovom, da bi potom ubio i sebe iz istog oružja. Dan prije, u ponedjeljak, na zagrebačkom je Srebrnjaku, 25-godišnji zaštitar Sokol Marića ubio svoju bivšu djevojku koja je imala samo 17 godina.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više