"MUĆKE" OMILJENA BRITANSKA TELEVIZIJSKA HUMORISTIČNA SERIJA

"Mućke" su proglašene omiljenom televizijskom humorističnom serijom u BBCjevu istraživanju, javlja BBC u ponedjeljak. L

Humoristična serija smještena u južnoj četvrti Londona Peckhamu, s Nicholasom Lyndhurstom i Davidom Jasonom u glavnim ulogama, proglašena je pobjednicom uživo u emisiji BBC-ja koju je vodio Jonathan Ross.

Publiku se prvo zamolilo da odabere omiljenu humorističnu seriju s liste od 100. Konačnih 10 odabrano je nedavno.

"Mućke" su pobijedile također vrlo popularne "Crnu guju" i "Vikara iz Dibleyja". Među ostalim su finalistima "Dad's Army", "Falični pansion", "Porridge" i "Open All Hours". Za svih deset programa primljeno je više od pola milijuna glasova.

S 342.426 glasova udio "Mućki" iznosio je 22,2 posto , daleko ispred drugoplasirane "Crne guje", koja je dobila 282.106 glasova (18,3 posto).

"Mućke" autora Johna Sullivana prvi put su prikazane na televiziji 1981. godine, otkrivajući glavne junake, sitne trgovce s tržnice Del Boya (Jason) i njegova brata Rodneyja Trottera (Lyndhurst). Otad je serija stekla veliku popularnost, posebice s božićnim epizodama, a Del Boy je postao jedan od najpoznatijih televizijskih likova.

Glumac David Jason, poznat po naslovnim ulogama u još dvije televizijske uspješnice - "Dražesni pupoljci svibanjski" i "Frostov pristup", izjavio je saznavši rezultate istraživanja: "Presretan sam da nešto što mi je pružilo neke od najsretnijih trenutaka u životu, još uvijek veseli toliko ljudi."

Scenarist John Sullivan našalio se: "Počeo sam pisati 'Mućke' 1981. jer sam znao da će se za 23 godine otvoriti natječaj za najbolju britansku humorističnu seriju, a želio sam pobijediti. Sretan sam zbog sviju povezanih sa serijom i zahvaljujem svima koji su za nas glasovali."

(Hina) xbnš ybnš

Pročitajte više