MUP Crne Gore: Nije bilo izgreda u Tivtu nakon vaterpolo finala

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP) u srijedu je, reagirajući na optužbe Hrvatske građanske inicijative (HGI) iz Tivta, objavilo kako "crnogorska policija nije registrirala nijednu uvredljivu nacionalističku parolu u Tivtu, poslije vaterpolo utakmice između reprezentacija Srbije i Crne Gore i Hrvatske", te da do sada "ni od građana Tivta nije dobila prijavu koja bi na to ukazivala i zahtijevala odgovarajuću intervenciju".

Hrvatska građanska inicijativa na svojoj je konferenciji za tisak iznijela optužbe da su pojedini navijači na nedopustiv način slavili pobjedu vaterpolista Srbije i Crne Gore na europskom prvenstvu u Mariboru.

Policija ističe da su, poslije finalne utakmice u nedjelju, "navijači u Tivtu manifestirali zadovoljstvo na uobičajen način, formiranjem kolone automobila koja je kružila ulicama, uz sirene, isticanje jugoslavenskih i srpskih zastava, pjesmu i navijačke parole".

"Ovakvo ponašanje navijača ranije je već više puta registrirano nakin uspjeha sportskih ekipa na međunarodnim takmičenjima, posebno u slučaju pobjeda nad reprezentacijom Hrvatske", stoji u priopćenju MUP-a Crne Gore.

"Nije bilo slučajeva ni upotrebe vatrenog oružja u prisustvu policije, iako su se čuli sporadični pucnji, uglavnom na periferiji Tivta", kaže se u priopćenju MUP-a.



Pročitajte više