MUP, Crveni križ i UNHCR potpisali modalitete suradnje za prihvatni centar u Šašinoj Gredi

Ministarstvo unutarnjih poslova, hrvatski Crveni križ i Ured Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), predstavništvo u RH, dogovorili su u utorak modalitete suradnje u provedbi projekata u privremenom Prihvatnom centru za tražitelje azila i azilante u Šašnoj Gredi, priopćeno je iz UNHCR-a.

"UNHCR je uvjeren da će Memorandum o suradnji dodatno učvrstiti postojeću suradnju s MUP-om i hrvatskim Crvenim križem u namjeri osiguranja odgovarajućih standarda smještaja te pristupa postupka azila svim tražiteljima azila", navodi se u priopćenju.

UNHCR i hrvatski Crveni križ osnovali su Prihvatni centar za tražitelje azila u izbjegličkom naselju u Šašnoj Gredi, kod Siska, 1. srpnja 2004. godine.

MUP je preuzeo je taj centar koji će koristiti kao Privremeni prihvatni centar za tražitelje azila do osnivanja stalog prihvatnog centra Vlade RH, a u međuvremenu će Crveni križ nastavit će upravljati dnevnim aktivnostima u centru u Šašinoj Gredi.

"UNHCR smatra da će zajednička nastojanja Ministarstva, Crvenog križa i UNHCR-a u području azila doprinijeti razvoju odgovarajuće strukture, postupka i politike sukladno domaćim zakonima i međunarodnim standardima na tom području", zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xpp ydj

Pročitajte više