MUP upozorava vozače na oprez uoči vikenda

MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) danas je pozvalo vozače na oprez uoči vikenda za koji predviđaju da će biti jedan od prometno najopterećenijih ove turističke sezone.

U MUP-u očekuju povećan promet prema moru, ali i prema unutrašnjosti, što može usporiti promet, izazvati zastoje, ali i prometne nesreće.

Najveće opterećenje očekuje se u petak popodne, u subotu noću i ujutro te u nedjelju kasno popodne. MUP poziva vozače da tada izbjegavaju prometnice na kojima se očekuju gužve te da odaberu druge.

Vozači se upozoravaju da brzinu prilagode stanju i uvjetima na cesti, gustoći prometa i prometnoj situaciji, da drže potreban razmak od vozila ispred sebe i ne pretječu kolone vozila.

U slučaju prometne nesreće s manjom štetom vozače se poziva da uklone vozila s kolnika kako bi omogućili nesmetan promet te da dok dođe policija, izmijene podatke.

Zbog očekivana povećanja prometa policija će rasporediti najveći mogući broj broj policijskih službenika koji će nadzirati i upravljati prometom na važnijim raskrižjima i kritičnim točkama, te nadzirati promet iz zraka, kažu u MUP-u.

Svi sudionici u prometu pozivaju se da se drže uputa prometne policije koja će po potrebi preusmjeravati promet.

MUP vozače upućuje na slušanje radio postaja koje emitiraju izvješća Hrvatskog autokluba (HAK) te da na put pođu odmorni, a osjete li umor, da stanu i okrijepe se.

U MUP-u ističu da u odlasku na odmor nema razloga za žurbu te da se djeca, kao i ostali, propisno vežu.

MUP poziva vozače na strpljivost ako unatoč poštivanju preporuka zapadnu u gužvu.

Pročitajte više