Murdoch povlači ponudu za BSkyB

KORPORACIJA News Corporation Ruperta Murdocha najavila je povlačenje svoje ponude s kojom su namjeravali preuzeti puno vlasništvo nad BSkyB-om.

Do objave je došlo u trenutku kada se donji dom parlamenta već spremao glasovati o zahtjevu koji bi Murdochu to isto sugerirao. Sva trojica vođa najvećih stranki kazali su kako podržavaju taj zahtjev, iako on pravno ničim ne obvezuje News Corp. Naravno, sve ovo se odvija u svijetlu skandala u kojem je otkriveno kako su Murdochove novine hakirale telefone mnogih osoba.

"Vjerovali smo da bi predložena akvizicija BSkyB-a od strane News Corpa bila korisna za obje tvrtke, ali je postalo jasno da u trenutnoj klimi neće biti moguće postići nekakav napredak", kazao je predsjednik News Corpa Chase Carey. Nadalje, u izjavi stoji i kako će News Corp i dalje ostati "vjerni" dioničar BSkyB-a, kao što je to bio i dosad, i da su ponosni na svoj doprinos uspjehu te tvrtke.

BBC-jev urednik poslovne rubrike Robert Preston to smatra velikim poniženjem. "Bio je to News Corpov najveći investicijski plan u ovom trenutku, čak i jedna od najvećih investicija u koje su ikada htjeli ući. Došlo je do nevjerojatnog obrata u "sreći" ove korporacije, a pitanje je da li je to kraj ili će biti još štete", zaključio je.

Pročitajte više