Muškarac iz Singapura umro nakon operacije smanjivanja želuca

MUŠKARAC iz Singapura, težak 160 kilograma, umro je zbog komplikacija nakon operacije smanjivanja želuca kojoj se podvrgnuo kako bi skinuo kilograme, pišu u srijedu singapurski mediji.

Radi se o prvom smrtnom slučaju nakon takve operacije u Singapuru.

Ross Tay, 31-godišnji vozač turističkog autobusa imao je dvije operacije smanjivanja želuca tijekom kojih mu je stavljana silikonska vrpca kako bi se smanjila veličina želuca i posljedično količina hrane koju može unijeti, piše Straits Times.

Procedura uključuje stavljanje prstena oko gornjeg dijela želuca kako bi se stvorio mali džep. To smanjuje veličinu želuca tako da pacijenti brzo osjećaju sitost, a želudac se polakše prazni pa i duže ostaju siti.

Jade Ma Yu-Yu, Tayeva supruga, kazala je za list da je njegov prvi pokušaj bio u ožujku, ali je prsten uklonjen nakon pet dana jer je skliznuo. Druga operacija izvedena je 13. srpnja.

"Čitao je da je operacija jedna od najsigurnijih. Želio je skinuti kilograme i biti zdrav", rekla je njegova supruga.

Druga operacija trebala je biti obavljena laparoskopski, ali je kirurg morao napraviti 20 centimetara dug rez kako bi locirao vrh želuca. Kada su krenule komplikacije došlo je najprije do krvarenja, morala mu je bi uklonjena slezena, bubrezi su mu otkazali i stavljen je na dijalizu. Bez obzira na sve pao je u komu i umro u ponedjeljak nakon što je dobio i sepsu.

Pročitajte više