Muškarac kod Siska dva puta opljačkao trgovinu u svom selu

Ilustracija: Pixsell/Ivo Čagalj
 
DA RAZBOJNIŠTVO ne poznaje granice potvrdio je 51-godišnjak iz Kratečkog nedaleko Siska koji je dva dana za redom tijekom siječnja, bez skrivanja identiteta, krenuo u pljačku trgovine u svom selu, a nakon uhićenja je prijavljen i za ilegalnu pušku koja mu je pronađena u kući.
 
Najprije je 10. siječnja, u prijepodnevnim satima, u trgovini mješovite robe 36-godišnju djelatnicu zatražio prehrambene proizvode, cigarete i piće, a nakon što ga je ona poslužila, robu je uzeo, ali joj je zaprijetio i odbio platiti te otišao iz trgovine.
 
Napao prodavačicu i kupce koji su bili u trgovini
 
Drugog dana, ponovno je došao u tu trgovinu i od iste djelatnice tražio sok i cigarete koje mu je ona odbila prodati, nakon čega je fizički napao nju te 54-godišnjeg muškarca i njegovu 51-godišnju suprugu koji su se zatekli u trgovini. 
 
Tijekom kriminalističke obrade u Kratečkom je pretražena kuća osumnjičenog te je pronađena vojna puška sa skraćenom cijevi i kundakom i osam komada streljiva, čime je uz razbojništvo i pokušaj razbojništva počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, izvijestila je policija.
 
Uz kaznenu prijavu 54-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pročitajte više