Muškarac u SAD-u 20 godina čuvao tajnu da je ubio čovjeka. Odao ga je suprug

Foto: Benton County Sheriff's Office

Timothy Stephenson je naizgled imao zavidan život. Bio je oženjen liječnikom i živjeli su u kući vrijednoj 2 milijuna dolara sa svojim kćerima blizankama u mirnom predgrađu istočno od San Francisca.

20 godina čuvao tajnu

No, Stephenson je čuvao tajnu da je prije 20 godina upucao i ubio čovjeka kojeg je upoznao u baru u Kansas Cityju, piše CNN.

Zločin je ostao neriješen sve do 2021., kada ga je mračna prošlost konačno sustigla. Njegov suprug podnio je zahtjev za razvod godinu dana prije te je par vodio pravnu bitku oko skrbništva nad djecom.

Vlasti su ga u prosincu uhitile pod optužbom za ubojstvo. Ovaj mjesec priznao je krivnju za ubojstvo te je osuđen na 16 godina zatvora.

Za Stephensona je sve pošlo po krivu kada je policija dobila nove informacije koje su joj pomogle da shvate što se dogodilo te noći 1998. u Kansas Cityju. Ta je informacija došla od Stephensonovog supruga.

Snimio Stephensonovo priznanje

Presuda Stephensonu došla je deset godina nakon što je svom suprugu Josephu Ginejku priznao svoj zločin. Ginejk je odlučio sve reći policiji očito tek nakon što je pokrenuo zahtjev za rastavom. 

Stephenson je 2014. rekao Ginejku da je upoznao čovjeka u gej baru u siječnju 1998. te da su se odvezli do Stephensonove kuće u Kansas Cityju, gdje ga je dvaput upucao u kupaonici. Nije poznat razlog ubojstva, no zna se da je Stephenson tijelo nesretnog muškarca odnio i ostavio u šumi, a policija godinama nije bila u stanju pronaći počinitelja.

Napokon, 2021. je Ginejk namamio Stephensona da cijelu priču ponovo prizna, a tim ga je putem snimio u dogovoru s policijom, što je bio krunski dokaz.

Stephenson nikada svom suprugu nije objasnio zašto je 1998. ubio čovjeka, no pred sudom je priznao kako mu je to ispričao kako bi ga prestrašio da ga ne ostavi.

Pročitajte više