Muškarac u SAD-u silovao 12-godišnju djevojčicu i dobio skrbništvo nad njenim djetetom

Foto: Michigan Department of Corrections
 
CHRISTOPHER Mirasolo (27) silovao je dvanaestogodišnju djevojčicu prije 9 godina, a sada je dobio skrbništvo nad njenim sinom, javlja Detroit News.
 
Lokalni sud dodijelio je osuđenom silovatelju iz Michigana zajedničko skrbništvo nad sinom svoje sada 21-godišnje žrtve, nakon što je DNK testom utvrđeno da je djetetov otac.
 
Nakon prve osude u 2008. godini Mirasolo je silovao još jednu djevojčicu, zbog čega je odslužio zatvorsku kaznu od četiri godine. Sudac Gregory Ross u petak je Mirasolu dao adresu njegove prve žrtve i bez njenog pristanka dodao napadačevo ime na rodni list djeteta.
 
Za silovanje i prijetnju ubojstvom dobio godinu dana zatvora, pušten nakon 6 mjeseci
 
"Ovo je ludost", izjavila je odvjetnica žrtve Rebecca Kiessling. "Od samog početka istrage slučaja ništa nije išlo kako treba. Nikada nije pravedno optužen i trebao bi još uvijek biti iza rešetaka, ali sustav ne funkcionira već zlostavlja žrtvu".
 
Mirasolo je u rujnu 2008. silovao djevojčicu i prijetio da će je ubiti. Osuđen je na godinu dana zatvora, a odslužio je samo šest i pol mjeseci te je pušten "kako bi skrbio o bolesnoj majci". U ožujku 2010. ponovo je silovao djevojčicu dobi između 13 i 15 godina te odslužio četiri godine zatvora. 

Pročitajte više