Muškarci prijetili bombom posadi jordanskog zrakoplova

DVOJICA muškaraca uhićena su u nedjelju zbog navodne prijetnje bombom posadi putničkog zrakolpova jordanske kompanije ´Royal Jordanian Airlines´, objavila je televizijska mreža CNN.

Zrakoplov ´airbus A-340´ kompanije ´Royal Jordanian Airlines´ sa 152 putnika letio je iz Abu Dhabija u glavni grad Jordana Amman, kad su dvojica muškaraca zaprijetili posadi da će raznijeti avion. Odmah su reagirali djelatnici sigurnosti koji su se nalazili u avionu, te su dvojicu muškaraca lišili slobode. No, kod njih nisu pronašli bombu.

´Stjuardesi su kazali da imaju bombu. Ona je uzbunila djelatnike sigurnosti koji su se nalazili u avionu. Oni su ih pretražili, no nisu ništa našli´, izjavio je CNN-u svjedok događaja.

Avion se vratio u Abu Dhabi, te je pomno pretražen, uključujući i prtljagu putnika. Dvojica muškaraca, za koje se vjeruje da su Libijci, odmah po slijetanju su uhićena i odvedena na ispitivanje.

Prvotno je CNN u svom izvješću tvrdio da je na aerodromu u Abu Dhabiju uhićen jedan muškarac koji je pokušao unijeti bombu u zrakoplov ´Royal Jordanian Airlinesa´, te da je policija prilikom pretresa kod njega pronašla eksplozivnu napravu.

Vlasti u Abu Dhabiju odbile su komentirati ovaj incident, navodeći da će tijekom nedjelje objaviti službeno priopćenje.

Pročitajte više