Muškarcu koji je izbo četvoricu na Bačvicama određeno mjesec dana pritvora

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

MUŠKARCU koji je prošlog tjedna izbo četiri muškarca u Splitu sudac je odredio mjesec dana pritvora. Radi se o 42-godišnjem Hrvoju Š. koji je u noći s 18. na 19. srpnja ozlijedio četvoricu ispred noćnog kluba na Bačvicama.

Sudac županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanina Republike Hrvatske (1977.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona i tri kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi s člankom 34. KZ-a, priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 19. srpnja 2019. oko 3,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, nakon što je izveden izvan prostora noćnog kluba, nožem ubo muškarca rođenog 1970. godine u predjelu leđa i time mu nanio tešku i po život opasnu ozljedu (ubodna rana s ozljedom međurebrene arterije). Oštećeniku je pružena hitna liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Split.

Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik nožem ubo žrtvu (1983.) u desnu podlakticu, a istim nožem zarezao žrtvu (1982.) u predjelu desnog ramena, desne potkoljenice i lakta lijeve ruke, te je žrtvu (1996.) zarezao po desnoj natkoljenici i potkoljenici nanijevši im lake tjelesne ozljede, priopćio je ŽDO Split.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog Državnog odvjetništva i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Pročitajte više