Muž britanske kraljice nakon dva tjedna prebačen u drugu bolnicu

Foto: EPA

BRITANSKI princ Philip premješten je u drugu bolnicu gdje su mu obavljene pretrage srca, dva tjedna nakon što je muž kraljice Elizabete primljen u bolnicu u Londonu jer se nije dobro osjećao.

Philip, vojvoda od Edinburgha, premješten je iz privatne bolnice King Edward VII. u bolnicu St. Bartholomew, centar izvrsnosti za kardiologiju, radi pretraga zbog prijašnjih srčanih problema i liječenja nespecificirane infekcije koja nije povezana s covidom-19.

Prošli tjedan njegov je najmlađi sin, princ Edward, rekao da se otac osjeća mnogo bolje, no iz palače su kazali kako se očekuje da će Philip ostati u bolnici najmanje do kraja tjedna.

Princ Charles ga je posjetio u bolnici

Kraljica je i dalje u dvorcu Windsor zapadno od Londona, gdje je par boravio tijekom karantene zbog koronavirusa i nastavila je izvršavati svoje službene dužnosti, iako na daljinu. I ona i Philip primili su prvu dozu cjepiva.

Premda je sin i nasljednik, princ Charles, posjetio Philipa u bolnici King Edward VII., posjeti na kliničke odjele St. Bartholomewa dopušteni su u vrlo malo slučaja, poput situacija u kojima je pacijent na samrti.

Pročitajte više