Muž Tončice Čeljuske osuđen na dvije i pol godine zatvora

54-GODIŠNJI Zlatko Čeljuska, suprug HTV-ove voditeljice i urednice Tončice Čeljuske, osuđen je na bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od dvije i pol godine, piše Jutarnji list. Tako je potvrđena nepravomoćna presuda Općinskog kaznenog suda iz travnja prošle godine.

Županijski sud u Zagrebu Čeljuski je odredio zatvorsku kaznu zbog prijevare i krivotvorenja, a sličan se postupak protiv njega vodi i na Županijskom sudu u Zadru, koji ga tereti da je švicarskom Hrvatu za 100.000 eura prodao zemljište koje nije bilo njegovo.

Čeljuska je osuđen jer je 2002. godine krivotvorio osobnu iskaznicu akademskog slikara i kipara Renea Hollosa te preprodao njegovu zemlju za 210.000 njemačkih maraka. Čeljuska je tvrdio kako nije kriv i pokušavao dokazati da je u trenutku potpisivanja ugovora bio na Hvaru sa suprugom i prijateljima, što je pokušao ilustrirati fotografijom s ljetovanja na kojoj nije bilo datuma.

Tončica Čeljuska je, nakon što je protiv njenog supruga podignuta optužnica, tvrdila kako je to zabuna i tumačila da on nije kriminalac, ali sud je iskaze članova obitelji i njegovih prijatelja odbacio, te ih okarakterizirao kako neuvjerljive i proturječne u pojedinostima. Sud je obavio i grafološko vještačenje, ali ono je, kako piše Jutarnji list, samo djelomično išlo u korist Čeljuske jer je grafolog zaključio kako je Čeljuska "mogao, ali i nije morao" lažirati potpis. Milan Zec, kojem je Čeljuska prodao zemljište, ga je prepoznao kao osobu s kojom je sklopio kupoprodajni ugovor.

J.C.
Screenshot: HRT 

Pročitajte više