Muž žene preminule zbog neispravnosti Baxterovih dijalizatora požeškoj bolnici darovao 35.000 eura

70-GODIŠNJI Milan Mađarević iz Ratkovice u Požeštini čija je supruga tragično preminula u Općoj županijskoj bolnici u listopadu prošle godine nakon dijalize neispravnim Baxterovim dijalizatorima darovao je novac od odštete za kupnju ultrazvučne opreme Urološkom odjelu vrijedne 35 tisuća eura.

Na taj dobrotvorni čin odlučio se, kako sam kaže, kako bi zahvalio toj bolnici za sve ono što je učinila za njegovu suprugu Vasiliju koja je gotovo dvije godine dolazila na dijalizu u bolnicu te njega osobno jer je i on boravio u bolnici kao pacijent.

Na vrijednu daru Mađareviću je zahvalio voditelj Urološkog odjela dr. Slavko Mustapić, istaknuvši kako je to uistinu rijedak primjer nesebične pomoći unatoč obiteljskoj tragediji.

´Vrijedna ultrazvučna oprema najnovije generacije pomoći će u dijagnostici i terapiji uroloških bolesti, ponajprije za punkciju prostate, koja je pri vrhu zloćudnih bolesti među muškarcima´, rekao je, zahvalivši Mađareviću na daru, ravnatelj Opće županijske bolnice u Požegi dr. Željko Glavić.

Pročitajte više