MVP: Burazovićevo tijelo krenulo prema Hrvatskoj

POSMRTNI ostaci poginulog hrvatskog vozača krenuli su iz Iraka i u Hrvatskoj se očekuju u noći s nedjelje na ponedjeljak, objavilo je u subotu Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Tijelo Dalibora Burazovića preuzeli su u gradu Mosulu hrvatski vozači i prebacili ga u gradić Zakho na sjeveru Iraka, odakle će biti prevezeno u Tursku.

Tamo ga očekuju hrvatski diplomatski predstavnici i pogrebni prijevoznik iz Osijeka, koji će tijelo preko Bugarske i Srbije prevesti u Hrvatsku, stoji u priopćenju MVP-a.

Dalibor Burazović iz Nove Gradiške poginuo je prije desetak dana u napadu pobunjenika na kamionski konvoj kod Mosula u blizini iračko-turske granice.

Njegovo tijelo trebalo je biti preuzeto još u srijedu, ali je primopredaja nekoliko puta odgađana zbog administrativnih razloga.

Vijest o preuzimanju tijela potvrdila je MVP-u američka strana, a službeni je Zagreb diplomatskom notom zatražilo od MVP-a Bugarske te Srbije i Crne Gore nesmetan prijevoz preko njihovih granica.

MVP na kraju priopćenja upozorava hrvatske građane, osobito hrvatske vozače na visok stupanj sigurnosnog rizika u slučaju putovanja u Irak.

Pročitajte više