MVPEI: Nota Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije je potpuno neutemeljena i neprimjerena

DANAS se Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske (MVPEI) u svom priopćenju očitovalo o prosvjednoj Noti upućenoj od strane Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, nazivajući je "potpuno neutemeljenom i neprimjerenom".

"U povodu note Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, u cijelosti odbacuje tvrdnje iznesene u Noti, kao potpuno neutemeljene i neprimjerene te ocjenjuje kako se spomenutom notom još jednom pokušava relativizirati presuda najviše međunarodne sudske instance i izbjeći odgovornost" , stoji u priopćenju poslanom iz MVPEI-a.

"Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija odbacuje pristup kojim se osporava legitimno pravo neovisnih i slobodnih medija da komentiraju presudu Međunarodnog suda pravde u Haagu u sporu Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Jugoslavije", piše u priopćenju. 

"Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija drži da takav način komunikacije nije primjeren dostignutoj razini normalizacije odnosa dviju zemalja utemeljenih na europskim standardima i vrijednostima", dodaje se u priopćenju MVPEI-a.

I.M.

Pročitajte više