N1: Kolinda trajno odustaje od ureda. Kolinda: Ne znam tko plasira takve priče

Foto: FAH

KOLINDA Grabar-Kitarović odustala je od ureda koji je kao bivša predsjednica bila zatražila od države, javlja N1 pozivajući se na izvor blizak Grabar-Kitarović. Do ovog obrata navodno je došlo zbog novonastale situacije - pandemije koronavirusa, ali i potresa koji je pogodio Zagreb.

Vlada je Kolindi Grabar-Kitarović, na njen zahtjev, 20. veljače dodijelila ured u Visokoj, međutim nakon potresa ured u toj državnoj rezidenciji više statički nije siguran niti je, kaže izvor, Grabar-Kitarović više uopće zainteresirana za ured. Isti izvor rekao je da Kolinda nije zainteresirana za povratak u domaću politiku, a ne želi biti ni dnevnopolitički komentator.

No Kolinda tvrdi da to nije točno. 

"Ne znam tko i zašto plasira takve priče. Mislite li da u uvjetima epidemije treba uopće razgovarati o tome", rekla je Večernjem listu na pitanje je li točno da odustaje od ureda. 

Rekla je da je s vladom razgovarala o uredu koji bi bio u dvije i pol prostorije u Visokoj ulici, no da je ta zgrada teško oštećena u potresu pa će se "s vremenom trebati razmisliti o nekom drugom rješenju". 

Dodala je da joj ne pada na pamet da država za njen ured plaća skupi najam i da joj ne pada na pamet "u ovoj krizi premijera zamarati s time".

> Ovo s Kolindom je sve luđe. Prvo sve demantirala, sad kaže: Trajno odustajem od ureda

Pročitajte više