Na 11. "Đakovačkim bušarima" 1500 sudionika pod maskama

Jedanaesti "Đakovački bušari", najveća pokladna manifestaciju u tom dijelu Hrvatske, koja će se održati od petka, 14., do nedjelje, 16. siječnja, okupit će oko 1500 sudionika iz cijele Hrvatske, najavljeno je danas.

Po riječima Zvonka Vugrinovića, direktora Turističkog ureda, na ovogodišnjim "Đakovačkim bušarima" nešto je manji broj sudionika nego prošlih godina, jer je udarni dan "Bušara" nedjelja, kada će se održati drugi krug predsjedničkih izbora.

I ove je godine središnja priredba "Bušara" velika pokladna povorka koja će u nedjelju, 16. siječnja, u 15 sati krenuti iz Gupčeve ulice ka zgradi Poglavarstva pred kojom će gradonačelnik Vinković predati ključeve grada bušarskome čavi, čime će vladavina Bušarske republike biti i službeno proglašena.

"To je jedina politička opcija kojoj ću, ali samo nakratko, predati ključeve grada", rekao je, u duhu pokladnoga vremena, gradonačelnik Zoran Vinković.

Nakon što pokladna povorka prođe središtem grada, u velikom pokladnom šatoru u nedjelju navečer bit će održan bal pod maskama gdje će organizatori "Đakovačkih bušara" - Grad Đakovo i Turistička zajednica grada, organizirati izbor i nagrađivanje najljepših maski u deset kategorija.

(Hina) xsžup yvkn

Pročitajte više