Na Algebri školovano više od 40 zaposlenika Konzuma

KONZUM se suočio s problemom postojećeg POS sustava. Linux platforma koju su implementirali omogućila je jednostavno nadgledanje i održavanje sustava, a školovanje nužno za korištenje sustava izvršilo je učilište Algebra.

Učilište Algebra je u periodu od rujna 2004. godine do početka prosinca iste godine školovalo i više od 40 zaposlenika sa help-deska i sistem administratora iz svih Konzumovih županijskih centara: Zagreba, Rijeke, Splita, Poreča Osijeka i Dubrovnika.

Školovanje se vršilo kroz program Linux edukacije koju učilište Algebra nudi, a baziranu na Linux Professional Institute (LPI) nastavnim materijalima: napredna uporaba Linux OS-a, administracija Linux infrastrukture te TCP/IP administracija.

Edukacijom su zaposlenici uštedjeli na vremenu potrebnom za redovito poslovanje. Povećana je učinkovitost, a jednostavnost i sigurnost korištenja sustava olakšali su zaposlenicima rad. Povećana je i pouzdanost prilikom korištenja sustava te smanjeno vrijeme od trenutka pojave do otklanjanja eventualnog kvara.

Konzum je sa svojih 1900 računala pretpostavio period od godine dana za instalaciju. U svibnju 2003. godine u 380 dućana je funkcionirao stari POS sustav, a u istom mjesecu sljedeće godine je novi POS sustav instaliran u čak 450 dućana. Kako je u posljednjih 8 mjeseci otvoreno preko 40 novih dućana sustav je i u njima instaliran. Trenutno više od 1400 blagajni i preko 500 računala radi na novom sustavu.

Pročitajte više