GUŽVE OD RANOG JUTRA Promet vrlo gust, zastoji i kolone i na granicama

Foto: Hina

VRLO je gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko dva kilometra, povremeno su zastoji od Karlovca prema Zagrebu, a na A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 3 km, dok je na A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Goričan kolona prema Mađarskoj oko kilometar, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati.

Zbog vrlo gustog prometa, turističke sezone, gužve, zastoji i kolone su na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..),  BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići).

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) u Šibeniku, kod čvorišta Dalmare vozi se otežano i usporeno, jednim trakom. Zbog požara je za sav promet zatvorena županijska cesta Arbanija-Žedno (ŽC6136) na Čiovu.

HAK vozače poziva na dodatni oprez, podsjeća ih da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.
Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema otocima i kopnu te u lukama Zadar, Split, Dubrovnik. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više