Na Biokovu minus 14

U MAKARSKOJ jutros je temperatura bila 4 stupnja a na biokovskom najvišem vrhu Svetom Juri, kaže dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a, temperatura se spustila na 14 stupnjeva ispod nule i bila najniža jutros izmjerena u Hrvatskoj, stupanj niža nego na Zavišanu na Velebitu gdje je izmjereno minus 13.

Na Biokovu je visina snijega do metar i po a u nanosima i preko tri metra.

Temperaturne razlike, poput današnje od 18 stupnjeva između Makarske i najvišeg biokovskog vrha Sveti Jure su u zimskim danima vrlo rijetke, kažu u Meteorološkoj stanici Osejeva jer je za hladnog vremena temperaturna razlika obično oko 15 stupnjeva.

Na Makarskom primorju puše vrlo jaka bura s prosječnom brzinom od 60 a na udare i olujna s brzinom od 110 kilometara na sat, izmjereno je jutros u Meteorološkoj stanici Osejeva u Makarskoj.

Zbog vrlo jake bure i mogućih bočnih udara vjetra vozačima se preporuča vrlo oprezna vožnja na državnoj cesti D8 kod Baškog Polja i na prijevoju Dupci kod Brela.

Unatoč buri trajektni je promet između Makarskog primorja i otoka Brača i Hvara jutros redovan a trajekt Ston je zbog jakog vjetra uplovio s polusatnim zakašnjenjem u makarsku luku.

U cestovnom prometu nema ograničenja izuzev na putnom pravcu Makarska-Ravča-Vrgorac preko Biokova na kojemu je i dalje obvezno korištenje zimske opreme, dok autobusi voze po redu vožnje.

Pročitajte više