Na Bregani kolona od 19 kilometara, čeka se satima jer Slovenci vrše pojačani nadzor

Ilustracija: Marko Prpić/Pixsel

NA GRANIČNOM prijelazu Bregana zbog vrlo gustog prometa i pojačanog nadzora sa slovenske strane čekanja su za osobna vozila prema Hrvatskoj oko 2 sata (kolona u Sloveniji je oko 19 km).

Granicu možete prijeći i na tzv. malom prijelazu - Bregana naselje, no tamo granicu mogu prijeći samo državljani EU-a ili na Harmici.

Zbog gužve na graničnom prijelazu Tovarnik osobna vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Ilok.

Pojačan je promet na pojedinim graničnim prijelazima s BiH na izlazu iz Hrvatske te na GP-ima Macelj, Bregana i Lupinjak sa Slovenijom na ulazu. Na pojedinim graničnim prijelazima zbog gustog prometa moguća su i duža čekanja od naznačenih pa vozače HAK moli za strpljenje i razumijevanje.

Pojačan je autobusni promet na GP-u Macelj u oba smjera, na GP-u Bregana na ulazu te na GP-u Bajakovo na izlazu; upozoravamo na moguća duža čekanja na prelazak granice.

Zbog pojačanog izlaza vozila na GP-u Bajakovo zatvorena je zaustavna traka od PUO-a Spačva do GP-a Bajakovo do daljnjega. Zaustavna traka služi za prolazak žurnih službi.

Do 1. srpnja 2018. godine za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pročitajte više