Na Filipinima šest osoba poginulo u nesreći vlaka

Najmanje je šest osoba poginulo, a 90 ih je ozlijeđeno kada je u petak rano ujutro vlak sa 312 putnika iskočio iz tračnica i survao se u provaliju na Filipinima, izvijestili su filipinski dužnosniciL

Nesreća se dogodila nešto prije zore blizu grada Padre Burgos u pokrajini Quezon, udaljenoj 150 kilometara jugoistočno od glavnog grada Manile. Prema navodima željezničke tvrtke, vlak Filipinskih nacionalnih željeznica sa 312 putnika bio je na putu iz istočnog grada Nage za Manilu.

Prema prvim izvješćima iz Vijeća koordinacije za nacionalne katastrofe četiri od šest vagona pala su sa 12 metara visoke litice, dok su dva vagona ostala visjeti.

Vođa spasilačkog tima zračnih snaga u tom području pukovnik Ricardo Banayad kazao je da su četiri osobe još uvijek vode kao nestale u nesreći, dok je 48 osoba zadobilo teške ozljede.

Većina od ozlijeđenih ima prijelome kostiju, mahom ramena i leđa, rekao je Banayad, dodajući da sa tri helikoptera prevoze unesrećene u bolnicu.

Većina od 312 putnika izvučena je iz vlaka i spasioci su se usredotočili na posljednji vagon koji je napučen putnicima i u kojem kondukteri vlaka misle da je ostalo 150 putnika.

Filipinska policija kaže da je još rano tvrditi što je uzrok nesreće, no sumnja se na preveliku brzinu, a moguži uzrok je i to što su se tračnice i pragovi u prošlosti krali u tom području i prodavali u staro željezo.

(Hina) xnz ynz

Pročitajte više