Na Hodu za život u Zagrebu pjevat će Thompson

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

INICIJATIVA Hod za život održala je danas konferenciju za medije. 

Na konferenciji su govorili koordinatori Hoda za život u Zagrebu, Filip Đekić i Magdalena Krpina Zdilar.

Koordinatori su novinare informirali o ruti kojom će se kretati. Kolona kreće sa Zrinjevca, a potom će slijediti sljedeću rutu: Praška - Trg bana Jelačića - Ilica - Mesnička - Strossmayerovo šetalište - Ćirilometodska - Trg sv. Marka.

Poručili su kako će kolonu osiguravati 100-tinjak njihovih redara kako bi sve prošlo u miru, a njihov hod počinje u 10 sati. 

U Zagrebu će im pjevati Thompson

Otkrili su kako će Hod za život završiti na Markovom trgu gdje će se održati, kako to nazivaju, prigodan program. 

Na Katarininom trgu će biti postavljen videozid na kojemu će ostatak ljudi koji ne budu mogli ući na Markov trg pratiti njihov program.

Koordinatorica je tada otkrila i kako će im na Hodu za život u Zagrebu pjevati Marko Perković Thompson. Kako je organizatorica rekla, on im je "poklonio nekoliko pjesama".

Dodala je i kako će u Zadru na Hodu za život pjevati Tomislav Bralić iz klape Intrade. Ovo je prvi Hod za život koji se održava u Zadru, a osim u Zgrebu, održat će se i u Splitu, Rijeci i Osijeku.

Zašto je Hod na dan predizborne šutnje?

Na upit zašto se Hod održava na dan predizborne šutnje, Krpina Zdilar je kazala da se svake godine održava zadnji ili predzadnji vikend u svibnju, odbacivši tvrdnje da postoje skriveni razlozi budući da mnogi istaknuti političari sudjeluju u koloni.

"Nama je jedini cilj podrška životu od začeća do prirodne smrti", dodala je.

Novinari su je pitali kako komentira to što im je zagrebački gradonačelnik prvi puta dao da postave zastave i pokušava li s time pridobiti neke glasove desnice s obzirom da je ovo četvrti zagrebački hod, a po prvi put su te zastave postavljene. "Svatko ima pravo izvjesiti zastave, tko god zatraži, a dobije odobrenje grada. Nismo prije tražili jer smo se, evo, sjetili sad", kazala je Krpina Zdilar.

Ustvrdila je da je Hod financiran od prodaje majica. "Imamo i donacije od različitih udruga, no za to su sve velikom većinom zaslužni naši volonteri", dodala je.

Pročitajte više