Hod za život prvi put u Osijeku

Hod za život prvi put u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

ORGANIZATORI Hoda za život, koji je danas prvi put organiziran u Osijeku, poručili su kako ovom akcijom žele poslati poruku o potrebni zaštite nerođene djece koju drže najugroženijom manjinom u Hrvatskoj, a zakonodavce pozvati da pronađu primjeren zakonski okvir za ovo pitanje.

Koordinatorica osječkog Hoda za život Lidija Blagojević u izjavi medijima izrazila je zadovoljstvo što su se Slavonci i Baranjci ove godine priključili ovoj inicijativi čiji je cilj zaštita svakog života, od začeća do prirodne smrti.

"Ovim hodom želimo zaštititi život, pravno i društveno, od samog njegovog početka, jer je pravo na život temeljno ljudsko pravo i od prava na život kreće svako drugo ljudsko pravo", istaknula je Blagojević.

Tvrdi kako se "znanost i svi medicinski fakulteti u Hrvatskoj slažu da život počinje začećem" i stoga "žele hodati za svako rođeno i nerođeno dijete te zaštitu nerođenih, kao najmanje zaštićene manjine u Hrvatskoj".

Bila i Željka Markić

Predsjednica Udruge "U ime obitelji" Željka Markić kazala je kako je cilj Hoda za život društvena, zakonska i svaka druga zaštita života, od početka do kraja.

"Želimo da ono što žena nosi u svom tijelu kada je trudna, a znanost bez sumnje pokazuje da je to čovjek, ima zakonsku zaštitu od začeća do smrti, a zakonodavci neka nađu način kako će to riješiti", poručila je Markić.

Smatra kako treba unaprijediti zakone i ubrzati procedure koje se odnose na posvajanje djece te tako pronaći rješenje kako bi se pomoglo obiteljima koje žele posvojiti dijete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara