Na Ivanovcu položeni vijenci ne grobove specijalaca poginulih u "Bljesku"

Na Ivanovcu nedaleko od Okučana danas su se, u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskoga rata, prvi put okupili specijalci koji su sudjelovali u vojnoredarstvenoj akciji "Bljesku", u kojoj je 1995. oslobođeno područje zapadne Slavonije nakon četverogodišnje srpske okupacije. L

Na grobove četvorice poginulih specijalaca na Ivanovcu izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Udruge specijalne policije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te lokalnih vlasti položila su vijence i zapalila svijeće. Prisjetili su se devetorice specijalaca poginulih u toj akciji, te svih poginulih u Domovinskom ratu.

U vojnoredarstvenoj akciji "Bljesku" sudjelovalo je više od dvije tisuće pripadnika specijalne policije. Zajedno s hrvatskim vojnicima oni su prije devet godina za samo 36 sati oslobodili zaposjednuto područje zapadne Slavonije.

"U vojnom smislu ta je akcija bila veličanstvena. Ona je odraz jedne vojne vještine, a s ponosom se možemo osvrnuti i na posljedice te akcije. Nemamo teorije spržene zemlje, nemamo etničkog čišćenja, nemamo zločina ni zločinačkih pothvata, kako nas optužuju. Branili smo svoju državu od agresora, i to je najveća i jedina istina", rekao je predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskoga rata Željko Sačić.

(Hina) xvr yjn

Pročitajte više