Na karlovačkom području povlačenje vode u svoja riječna korita

Unatoč jučerašnjem ukidanju mjera redovite obrane od poplave u Karlovcu i opadanja vodostaja rijeka Korane, Mrežnice i Dobre u slijevu rijeke Kupe, državna cesta D 36 Karlovac Pisarovina i dalje je zatvorena za promet zbog vode na kolniku, doznaje se u Policijskoj upravi karlovačkoj. L

Normalizacija prometa - prema dostupnim informacijama iz Hrvatskih voda i iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHZ) - očekuje se danas poslijepodne.

Na nekoliko lokalnih cesta koje su ovih dana bile neprohodne, promet je normaliziran.

Na D 36 je do izlijevanja vode na kolnik došlo noću s ponedjeljka na utorak, pa se od Karlovca do Pisarovine od utorka prometuje obilazno prema Jastrebarskom i preko Rakovog Potoka.

Iako su jučer ukinute redovne mjere obrane od poplave jer je vodostaj Kupe pao ispod 700 centimetara, te je danas u deset sati izmjereno 596 centimetara, u karlovačkoj ispostavi Hrvatskih voda i dalje je stalno dežurstvo.

Voditelj Ispostave Borislav Vedrina kaže da se, prema izvješću DHZ, u idućih nekoliko dana ne očekuju veće oborine u gornjem toku rijeke Kupe i Dobre u Gorskom Kotaru, te u Lici na slijevu Korane, pa se može reći da je opasnost od poplave u Karlovcu prošla.

Povlačenje vode u svoja riječna korita s poljoprivrednih površina nastavit će se još nekoliko dana, do potpune normalizacije.

(Hina) xvhor ysp

Pročitajte više