Na Krku doživio infarkt, u Hitnoj ga dočekala zaključana vrata, pa preminuo

SRČANI bolesnik iz Malinske na Krku preminuo je u srijedu, nakon što je u Hitnoj pomoći naišao na zaključana vrata, zbog dežurne ekipe koja je otišla na intervenciju u Rijeku, prenosi Novi list.

Kad je 70-godišnjaka zadesio infarkt, uznemirena obitelj je pozvala dispečerski centar na broj 112, no nitko im nije odgovorio, jer je ekipa novoustrojenog Zavoda za hitnu medicinu bila u Rijeci.

Do nesporazuma je došlo jer Hitna pomoć od 1. studenoga više nije u nadležnosti Doma zdravlja Krk, nego službom koordinira Županijski zavod za hitnu medicinu, a na otoku dežura samo jedna ekipa.

Bolesniku, kojega je obitelj dovela pred zaključanu Hitnu, pokušao je pomoći liječnik opće medicine Nenad Mijić, koji se tu slučajno zatekao. "Nisam uspio, s obzirom da je stanica hitne bila zaključana tako da mi je preostalo čovjeka pokušati reanimirati ručno što nažalost naposljetku nije urodilo plodom", kazao je Novom listu dr. Mijić.

Ministarstvo zdravstva poslat će inspekciju na Krk da provjeri je li riječ o individualnoj pogreški i je li se nesretnom čovjeku moglo pomoći.

Pročitajte više