Na Lopudu brutalno pretukao radnika iz Srbije nakon svađe. Zatvoren je

Ilustracija: Shutterstock

MUŠKARAC je uhićen zbog osnovane sumnje na to kako je na Lopudu preksinoć pretukao svog djelatnika, inače državljanina Srbije, piše Dubrovački dnevnik.

Poslodavac je uhićen zbog sumnje na to kako je radniku razbio nos i prijetio da će ga ubiti, a pretučenom muškarcu su u pomoć priskočili članovi DVD-a Lopud, dodaju.

Policija je uhitila osumnjičenog, a potom i pretražila njegovu kuću i ugostiteljski objekt, gdje je pronađena manja količina droge.

Mještani za Dubrovački dnevnik javljaju kako su u strahu, kako zbog ovog događaja tako i zbog drugih kršenja zakona i propisa od strane te iste osobe. Kako nam kažu, ovakav događaj ne pamti se na njihovom mirnom otoku.

Srbin radio ilegalno

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su ovaj događaj.

"U ponedjeljak, u popodnevnim satima, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i 39-godišnjeg državljanina Srbije. Povod sukobu su nesuglasice oko posla. Oboje su bili pod utjecajem alkohola, a poslodavac je radniku nanio težu tjelesnu ozljedu zbog čega je doveden pritvorskom nadzorniku zbog sumnje kako je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja i prijetnje. S druge strane, državljanin Srbije je prekršajno sankcioniran prema Zakonu o strancima, jer nije imao regulirane dozvole za boravak i rad, ali i zbog kršenja javnog reda i mira", kazali su iz policije.

Osim toga, potvrdili su i kako je izvršen pretres obiteljske kuće i ugostiteljskog objekta u vlasništvu poslodavca gdje je pronađena manja količina hašiša, kao i tekućine indijske konoplje, zbog čega je poslodavac prekršajno sankcioniran po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, a pronađena droga je oduzeta.

Počinitelj je inače otprije poznat policiji te mu je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Pročitajte više