Na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu u 19 dana umrlo 11 beba; pokrenuta istraga

PRIOPĆENJE Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu šokiralo je prije dva dana građane Sarajeva, nakon što je u javnost procurila informacija da je u Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu od početka travnja preminulo jedanaest beba.

"Nakon što je Tužiteljstvo zaprimilo informaciju o smrti novorođenčeta Malagić Nejre, koje je preminulo 17. travnja 2007. godine na Odjelu neonatologije KCU Sarajevo, i zaprimilo informaciju da ima još sličnih slučajeva, poduzeli smo osnovne mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica", stoji u priopćenju Kantonalnog tužiteljstva kojega su prenijeli tamošnji mediji.

U cilju osvjetljavanja slučaja Tužiteljstvo je naložilo obdukciju leša Nejre Malagić, a u priopćenju za javnost koje potpisuje glavni kantonalni tužiltelj Branko Šljivar stoji da je sudski vještak medicinske struke obavio obdukciju Nejre Malagić u Zavodu za patologiju UKC-a Tuzla.

"Radnici policije MUP-a KS u skladu s naredbom Tužilaštva preduzeli su više istražnih radnji u prostorijama Odjela neonatologije, kao i utvrđivanje svih eventualno sličnih slučajeva u posljednje vrijeme, za koje imamo informacije da su se dogodili, a postoji saznanje da je samo u proteklih 19 dana travnja na Odjelu neonatologije umrlo 11 beba", stoji u priopćenju.

Pročitajte više