na području puz-a 48 kažnjivih djela

Na području Policijske uprave zagrebačke tijekom protekla 24 sata izvršeno je 48 kažnjivih djela, a dogodile su se i 62 prometne nesreće u kojima su 22 osobe lakše ozlijeđene, rečeno je danas na konferenciji za novinare u PUZu. L

Evidentirano je sedam razbojništava - četiri ulična i tri u objektima.

Policija je jučer oko 17,40 privela dvojicu mladića jer su u kantini HRT-a, u alkoholiziranom stanju narušavali javni red i mir. Oni nisu djelatnici HRT-a nego su se u njihovoj kantini zatekli jer su za HRT izvodili električarske radove. Po privođenju u policijsku postaju jedan od njih je, dok je policijski službenik razgovarao s drugim, ničim izazvan, iznenada skočio sa stolice i udario policajca u glavu, nanijevši mu lakše ozljede. Policajci su ga nakon toga svladali i zbog oguljotine na zatiljku odvezli na pregled u KBC Dubrava, gdje je on ponovno nasrnuo na dvojicu policajaca koji su ga čuvali. Policajci su ga uz pomoć građana svladali. Zbog rastrojenosti je odvezen i hospitaliziran u bolnicu "Vrapče", gdje je odvezen i njegov kolega. Protiv obojice bit će podnešene prekršajne prijave, a protiv onoga koji je dva puta napao policajce i kaznena.

Sinoć oko 19,45 u Vlaškoj 67, u kladionici Germania, nepoznati je počinitelj navukavši gustu žensku čarapu do nosa, ušao u kladionicu te prijeteći djelatnici kladionice oko 35 centimetara velikim kuhinjskim nožem, uzeo oko 6.300 kuna, te pobjegao.

U zlatarni "Toni" u Vlaškoj ulici nepoznati je mlađi muškarac od djelatnice zatražio da mu pokaže dvije narukvice. Razgledavajući narukvice, u jednom trenutku ih je uzeo i udaljio se prema Kvaternikovom trgu. Šteta se procjenjuje na 4.400 kuna.

U kiosku Hrvatske lutrije u Sigetu nepoznati ne maskirani mladić uporabom tjelesne snage izvršio razbojništvo nad djelatnicom, prišavši joj s leđa i udarivši je više puta u zatiljak dok je otključavala vrata kioska. Ušao je nakon toga u kiosk, uzeo oko 3.400 kuna i pobjegao.

Sinoć Oko 19,35 sati u Ulici Dubrava nepoznati je mlađi, mršav muškarac, sa šilt kapom i sunčanim naočalama ušao u kladionicu Stanleybet, te uz prijetnju pištoljem izvršio razbojništvo nad djelatnicom kladionice, otuđivši oko 2.500 kuna.

(Hina) xbma yln

Pročitajte više