Na sudu u Osijeku opet odgođena sjednica o pritvoru za Zdravka Mamića

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OPET je odgođena sjednica Optužnog vijeća Županijskog suda u Osijeku u drugom predmetu protiv Zdravka Mamića, kojeg se zajedno s još šestoricom osumnjičenih tereti da su preko off-shore tvrtki diljem svijeta iz Dinama izvukli i podijelili najmanje 144 milijuna kuna.

Nagađalo se da će danas biti donesena odluka o istražnom zatvoru za Mamića, te o zahtjevu za njegovo izručenje. Sjednica je odgođena zbog neuredne dostave poziva, a nova sjednica zakazana je za 14. siječnja iduće godine.

Nisu ispunjeni uvjeti za održavanje sjednice

"Sud je stao na jednostavan zaključak, da ako nisu ispunjeni uvjeti za održavanje sjednice Optužnog vijeća, da onda nisu ispunjeni ni uvjeti o odlučivanju o istražnom zatvoru. Za mene je to zaista logično. Tako da smo se rastali vrlo brzo i 14. siječnja ćemo nastaviti", rekao je Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića.

"Što se tiče ročišta o odlučivanju o istražnom zatvoru za Zdravka Mamića, isto je odgođeno jer je sud utvrdio da Zdravko Mamić koji je obaviješten putem oglasne ploče suda nije dobio poziv na svoju adresu koju je prijavio prije tri dana u BiH, te stoga nije bilo uvjeta prema stavu suda da se održi ročište o odluci za istražni zatvor za Zdravka Mamića", izjavio je zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković.

Pročitajte više