Na ulazu u osječku bolnicu svi prolaze termovizijski sken. Imaju 6 novih slučajeva

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

"ZAHVALJUJEM medijima na prenošenju točnih informacija građanima. Imamo nove upute za izdavanje propusnica građanima koji imaju zemljišta, vinograde, vrtove, van prebivališta. Izdavat će se propusnice takvima. Mogu reći da smo dosta disciplinirani, očekujemo vrhunac. Radimo jako dobar posao, zajedno s vama svima, pozivam da i dalje slušate naše upute", rekao je župan Anušić na početku press konferencije u Osijeku. Dodao je da je stigla oprema za medicinsko osoblje i u bolnicama i u domovima zdravlja.

"Imamo 63 osobe pozitivne, porast je za 6 osoba. 5 su bile u samoizolaciji. Samo 1 osoba koja stanuje u Osijeku, na rubu grada je nova. Njeni kontakti su već u obradi. U samoizolaciji je 497 osoba", rekao je osječki epidemiolog. Dodao je da je 17 pacijenata hospitalizirano, a 5 je na respiratoru. Jedan zdravstveni tehničar je pozitivan. Deset ih je u samoizolaciji.

Novost na ulazu u KBC Osijek

Ima jedan ulaz i za pacijente i za djelatnike. Pacijenti prolaze termovizijski sken, a za koga kamera na ulazu u KBC Osijek utvrdi da ima povišenu temperaturu, dalje se obrađuje ručno i provjerava. Bolnica ima i febrilni centar, gdje se izoliraju suspektni i obrađuju, znači svi sumnjivi slučajevi idu u taj centar i žurno se testiraju. Danas u KBC-u Osijek kreće testiranje na koronavirus, rekao je šef osječke bolnice.

"Psiću nakon šetnje treba obrisati šape i njušku. Bilo bi dobro to vlažnim maramicama, ne znam kako bi psi reagirali na jaka dezinfekcijska sredstva", rekao je osječki epidemiolog.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije otkrio je da su pitali Nacionalni stožer smije li se na sprovode slati cvijeće i vijence. Čekaju odgovor.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više