Na zadarskom vijeću svađa zbog "Daruvarca": "Izlazak psihopata slavili u kafiću"

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

NA SJEDNICI zadarskog Gradskog vijeća glavna tema bio je slučaj Daruvarac. Predsjednik zadarskog SDP-a zatražio je očitovanje gradonačelnika Branka Dukića o proslavi puštanja Darka Kovačevića na slobodu te prosvjedima koji se organiziraju po gradu, od kojih je najnoviji zakazan za srijedu, piše Dnevnik.

Predsjednik gradskog SDP-a Antun Novoselović upitao je zadarskog gradonačelnika Branka Dukića (HDZ) zašto se povodom slučaja Daruvarac nije sastalo gradsko Vijeće za prevenciju. Spočitao mu je i nereagiranje na proslavu puštanja Darka Kovačevića Daruvarca organiziranu u kafiću. Spomenuo je i izostanak Dukićeve reakcije na prosvjede.

"Zbog čega se nije sastalo gradsko Vijeće za prevenciju povodom nemilog događaja puštanja psihopata koji je prebio našu sugrađanku? Naš je grad punio medijske stupce danima, a vi se niste oglasili. Sutra opet imate prosvjed, svi su se političari oglasili, a vi niti riječ. Izlazak tog psihopata slavljen je u kafiću. Ne bi me začudilo da je ta osoba prijavila skup i zatražila od grada mjesto za slavlje", rekao je Novoselović.

"Grad je u stalnom kontaktu s obitelji"

Dukić mu je odgovorio i rekao da su prosvjedi opravdani, no da je Grad u stalnom kontaktu s obitelji žrtve.

"Kao otac triju kćeri i kao gradonačelnik, ne mogu skriti da su građani razočarani tim postupkom. Taj je prosvjed sasvim opravdan. Ja nemam ovlasti sto se tiče pravosuđa, ali mi je drago što je došao ministar. Što se grada tiče, mi smo u stalnom kontaktu s obitelji."

Novoselović je na to dodao da političari moraju javno osuditi taj događaj.

"Mi kao grad moramo barem materijalno pomoći obitelji koja je više puta proživjela traumu. Pitam se u kojem mi to gradu živimo. Mi u politici to moramo javno osuditi, a vi ste morali imati svoj javni istup i osuditi tog psihopata", naglasio je Novoselović.

Pročitajte više