NA ZAGREBAČKOM KBF-U POČEO "TJEDAN CRKVENE GLAZBE"

Na Institutu za crkvenu glazbu "Albe Vidaković" Katoličkoga bogoslovnog fakulteta (KBF) Sveučilišta u Zagrebu danas je počeo Tjedan crkvene glazbe. L

U sklopu Tjedna predavanje "Crkveni napjevi u tzv. istarskoj ljestvici - primjene i mogućnosti" održat će prof. Marija Hauser iz Pule, izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA). Nakon predavanja održat će se radionica o primjeni crkvenih napjeva u tzv. istarskoj ljestvici.

Zatim će se održati skupština Hrvatskoga društva crkvenih glazbenika, a popodne će se održati radionica, koju će predvoditi mr. sc. Anđelko Igrec, pod nazivom "Izbor zborske literature za liturgiju".

Prvi dan Tjedna crkvene glazbe završava predavanjem prof. Milice Vizec "Biće glazbe" te predavanjem "Pjesmarice" Anice s. Slavke Sente, a u 19 sati bit će služena misa u crkvi sv. Marije na Dolcu nakon koje će studenti Instituta za crkvenu glazbu održati orguljaški koncert.

Sutra će se u kazalištu "Komedija" održati međunarodni znanstveni skup u povodu 40. obljetnice Instituta za crkvenu glazbu "Albe Vidaković". Bit će održana predavanja stranih i domaćih predavača s područja crkvene glazbe, s posebnim naglaskom na liturgijsku glazbu od II. Vatikanskog koncila do danas.

Tjedan crkvene glazbe završava sutra, orguljaškim koncertom u crkvi Srca Isusova u Zagrebu, s početkom u 19 sati.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više