NA ZATVORENOJ RASPRAVI NASTAVIO SVJEDOČITI SVJEDOK-SURADNIK

U Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, u petak je svjedočenjem svjedokasuradnika Miladina Suvajdžića, nastavljeno suđenje optuženima za ubojstvo premijera Zorana Đinđića, 12. ožujka prošle godine. Suđenje je zatvoreno za javnost.

Prema pisanju nekih beogradskih medija, koji se pozivaju na "neslužbene izvore", Suvajdžić, i sam pripadnik kriminalnog "zemunskog klana", rekao je u četvrtak prvog dana svjedočenja, da je Zvezdan Jovanović pucao u premijera, a da su atentat organizirali Dušan Spasojević, šef "zemunskog klana", ubijen u policijskoj akciji nekoliko dana nakon atentata, i Milorad Luković Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije (JSO), koji je u bijegu.

Tvrdnje medija da je prvi ispitani svjedok-suradnik, Zoran Vukojević kazao da je sin Slobodana Miloševića, Marko, nudio "zemunskom klanu" pet milijuna maraka za ubojstvo premijera Đinđića nakon 5. listopada 2000. godine i smjene režima Slobodana Miloševića, demantirao je u petak Vukojevićev odvjetnik Ilija Radulović. U priopćenju agenciji Beta Radulović uz ostalo ističe da takve informacije "predstavljaju stvaranje pogodnog ambijenta za fizičku likvidaciju Vukojevića".

Prvi puta od početka suđenja, 22. prosinca prošle godine, u petak su zgradu Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala čuvali pripadnici Žandarmerije MUP-a Srbije.

Suđenje se nastavlja idućeg tjedna ispitivanjem još jednog svjedoka-suradnika, Ljubiše Buhe, te - kako je najavljeno - tjelohranitelja ubijenoga premijera Milana Veruovića, koji je i sam bio ranjen u atentatu.

(Hina) xttag ybs

Pročitajte više