Na ZV-u zatvaraju se sajmovi

TRI MEĐUNARODNE specijalizirane sajamske priredbe INFO, Interliber i EDUCA plus zatvaraju se večeras na Zagrebačkom velesajmu (ZV), a prema podacima organizatora Zagrebačkog velesajma, od 9. do 13 studenoga vidjelo ih je oko 50 tisuća posjetitelja.

Na površini većoj od 25 tisuća četvornih metara na tim trima tradicionalnim sajmovima nastupilo je više od 500 domaćih i stranih izlagača.

Na 36. međunarodnom sajmu informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija (INFO) predstavio se 231 izlagač, među kojima i najveće informatičke i telekomunikacijske tvrtke.

Prva dva dana tog sajma bila su namijenjena poslovnim ljudima. Među popratnim stručnim sadržajima održana je međunarodna konferencija "Tržišni i tehnološki trendovi u zemljama Adriatic regije", koju su organizirali analitička kuća IDC Adriatics i Zagrebački velesajam, te 7. konferencija o "call centrima", koju su organizirali pokrovitelj tog sajma Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Zagrebački velesajam.

Na 27. međunarodnom sajmu knjiga - Interliberu predstavila su se 267 nakladnika, među kojima 170 iz Hrvatske. Pokrovitelj Sajma bilo je Ministarstvo kulture, a suorganizator Zajednica nakladnika i knjižara. Osim što su predstavljene mnoge knjige i časopisi, održana su i dva okrugla stola "5 do 12 za hrvatsku knjigu" i "Dan knjige".

Ove se godine kao zemlja partner na Interliberu predstavila Bosna i Hercegovina. Nakladnici iz te zemlje predstavili su se u paviljonu 6 na zajedničkom štandu - u Bosanskoj kući, gdje su organizirana druženja autora iz BiH i Hrvatske.

Pokrovitelj 2. izložbe poslovnog obrazovanja i upravljanja ljudskim potencijalima "EDUCA plus" bilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a kao središnji događaj te priredbe istaknula se međunarodna konferencija koju je organizirala Hrvatska gospodarska komora o temi "Razvoj rukovođenja ljudskim potencijalima".

Ta je konferencija bila usredotočena na reformu školskog sustava kao osnove za budući razvoj hrvatskoga gospodarstva, te na važnost ulaganja u zaposlenike radi postizanja strateških ciljeva poduzeća.

Međunarodni sajmovi INFO i EDUCA zatvoreni su u 19 sati, a Interliber će se zatvoriti večeras u 22 sata.

Pročitajte više