Načelnik Fužina: Županija radi sportski centar gdje nema nikog, a projekte nam odbija

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NAČELNIK Fužina David Bregovac danas je na konferenciji za novinare iskazao nezadovoljstvo odnosom Primorsko-goranske županije prema Fužinama i Gorskom kotaru, navodeći da Županija ne ulaže dovoljno u to područje niti ga podupire.

Primorsko-goranska županija ulaže u školstvo i zdravstveni sustav u Gorskom kotaru, no to je, s obzirom na to da je osnivač tih ustanova, i obvezna činiti, rekao je Bregovac te upozorio da se svega oko 50 posto novca koji Općina Fužine uplaćuje u županijski proračun vraća u taj kraj.

Problemi s prijevozom djece u škole

Županija, kaže, financira prijevoz djece u školu, ali ne želi financirati prijevoz djece čiji su domovi udaljeni manje od tri kilometra od škola jer smatra da je riječ o nadstandardu. No, dodao je, uvjeti u Gorskom kotaru su drugačiji, pogotovo zimi, a uz ceste nema nogostupa pa je općina primorana sama financirati prijevoz školaraca.

Načelnik Fužina napomenuo je kako se svi slažu da je turizam jedna od glavnih mogućnosti razvoja Gorskog kotara, ali da ni u tom dijelu nema dovoljno potpore.

Podsjetio je da je Županijska skupština Primorsko-goranske županije u četvrtak usvojila rebalans i povećanje proračuna za 127 milijuna kuna te da će dio novca biti usmjeren u razvoj sportsko-rekreacijskog centra Platak, "na kojemu gotovo nema stanovnika", a pet "goranskih amandmana" važnih za razvoj Gorskog kotara je odbijeno.

Odbijeni prijedlozi

Županija, kaže, nije prihvatila prijedlog da se dodatnim novčanim sredstvima podupre nova pokretna traka za sanjkalište u Fužinama i nova šetnica u Liču što bi, smatra, značajno pridonijelo turizmu na tom području.

Nisu prihvaćeni ni prijedlozi za financiranje idejnog projekta sportske dvorane u Vratima, Fonda za Gorski kotar i knjižnice u Vrbovskom, požalio se Bregovac te naglasio kako bi županijska vlast trebala voditi računa o ravnomjernom razvoju svih dijelova županije.

Pročitajte više