Načelnik općine Drnje: Šoderica se jako puni vodom, može se preliti

Noć u općini Drnje u Koprivničko-križevačkoj županiji je prošla dobro, ali dodatni problem stvaraju puno jezero Šoderica i proboj Drave u legradskom dijelu, rekao je u utorak Hini načelnik općine Drnje Petar Dombaj.

"Sve je pod kontrolom u dijelu gdje smo se najviše bojali. No, dodatni problem nam stvara jezero Šoderica i proboj Drave na legradskom dijelu. To je ono što nitko nije mogao predvidjeti, da će jezero Šoderica biti toliko puno vode. To nam stvara probleme u uzvodnom dijelu Glibokoga, gdje smo kao zadnju opciju pustili protok vode prema Dravi", kazao je Dombaj.

I tijekom noći su s mehanizacijom na tom području radili obrambene nasipe kako bi zaštitili problematičan dio.

Naglasio je da, iako je noć prošla dobro i vodostaj pada, imaju problem s jezerom Šoderica koje se jako puni vodom, a preliti se može samo na njihovoj strani. 

Bujica je ondje probila potpuno novo korito i stvorila rijeku koja se slijeva u jezero i plavi vikendice i kamp-kućice.

"Jučer je bilo jako teško. Podrum mi je sigurno pun vode do plafona"

HGSS pomaže stanovnicima u Drnju tako da čamcem vozi hranu i pomaže s potrepštinama. Prevoze i mještane. 

"Jučerašnji dan nam je bio jako težak, ali zahvaljujući vatrogascima, mještanima, svima koji su došli, bili su i nogometaši, ni ne znam od svega koliko je tu ljudi bilo, nekako smo izgurali. Bila sam izvan sebe, bojala sam se što će se dogoditi, no nije se ništa od jučer promijenilo", kaže mještanka za epodravinu.

Danas je, kaže, mirnija.

"Budna sam od 4 sata, kuhala sam dečkima kavu, malo mi je lakše. Kad sam vidjela Muru kako raste, nisam znala što očekivati. Podrum mi je sigurno do plafona pun vode, sad izlazi sa strane van kroz jedan prozor kraj kuće. Dečki ispumpavaju vodu već jako dugo, jučer su bila i tri agregata, sad ipak stagnira. U dvorište i kuću se nadam da neće ući voda", dodaje.

Pročitajte više