Nacional: Muž sutkinje koja je oslobodila Bandića radi za Grad Zagreb

Foto: Hina, Nacional

DANAŠNJI Nacional objavio je da Milan Bandić milijunima gradskog novca plaća javnog bilježnika Mladena Ježeka koji je suprug sutkinje Željke Zrilić, a koja je Bandića oslobodila plaćanja 18 milijuna kuna poreza iz sumnjive predizborne kampanje.

DORH je zatražio preispitivanje zakonitosti te presude te tvrdi da su obje presude donesene bez ikakve kritičke analize piše Nacional te tvrdi da pravosudni stručnjavi smatraju da se radi osukobu interesa te da se sutkinja Zrilić trebala izuzeti iz ovog slučaja.

Ni sutkinja Zrilić ni bilježnik Ježek nisu željeli Nacionalu potvrditi da su u bračnoj zajednici.

"Na vaš upit sutkinja Zrilić Ježek se očlitovala da se radi o pravomoćnoj presudi koju ne želi komentirati", stoji u odgovoru koji su dobili s Upravnog suda.

Ježek im je pak kazao da je on samo jedan od javnih bilježnika koji rade za Zagreb.

Podsjetimo, radi se o priči koju je otkrio Index još u lipnju 2017. godine.

Bandić je "nabio" porezni dug zbog poznate priče iz 2009. godine, kada je na njegov račun uplaćivan novac tijekom predizborne kampanje za predsjednika RH. Novac je, kako je poznato, uplaćivan i nakon održanih izbora. Bandić je zbog toga bio pod istragom DORH-a koji je 2014. godine teretio zagrebačkog gradonačelnika da je u predsjedničkoj kampanji državu oštetio za 5 milijuna i 700 tisuća kuna, a fiktivno je s računa izvukao 24 milijuna kuna za koje nije platio porez.

>> INDEX DONOSI DETALJE Kako je Bandić nabio porezni dug od 17.534.759 kuna

Pročitajte više