Nacional objavio poruke Brkića i Varge: "Ima li intime?"

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

NACIONAL od utorka na naslovnici je objavio prepisku Milijana Brkića i Franje Varge. Prošlog mjeseca protiv njih je podnesena prijava, a sumnjiči ih se da su špijunirali više ženskih osoba. Osim toga, Vargu se sumnjiči da je za Zdravka Mamića radio lažne SMS-ove.

No prepiska koju objavljuje Nacional dokaz je da su drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik sabora imali prilično blizak odnos.

"Ima li intime?", pitao je Brkić Vargu u jednoj od poruka.

"Malo", odgovara mu Franjo Varga.

"I od nje", znatiželjan je bio Milijan.

"Malo", odgovara Varga.

Također, sudeći po naslovnici Nacionala od utorka, postoji i prepiska Milijanovog brata Joze Brkića.

"... ima tri maila koja koristi... Ova dva zadnja treba skroz uništiti. A možda i čitav joj mac", piše Jozo Brkić.

Varga spreman na suradnju s istražiteljima

Također, što je možda još važnije za cijeli slučaj, tjednik donosi razgovor s Franjom Vargom.

"Spreman sam surađivati s istražiteljima jer ne želim robijati za druge. Predugo su me pravili budalom", kaže Varga.

Prijava protiv Brkića podnesena sredinom travnja

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK Osijek, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba. Četiri osobe protiv kojih su podnesene prijave su Vaso Brkić, Jozo Brkić, Blaž Curić i Franjo Varga.

"Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.
 
Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om", objavila je policija.

Do saznanja za to kazneno djelo došlo se, navodno, tijekom pretraga računala i dokumentacije izuzete u predmetu protiv Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede i Brkićeva kuma Blaža Curića, koje USKOK tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu u aferi SMS.

Pročitajte više