Nada Klarić ponovno šibenska gradonačelnica

Na večerašnjoj utemeljiteljskoj sjednici šibenskoga Gradskog vijeća za gradonačelnicu je izabrana HDZova kandidatkinja Nedjeljka Klarić, koja i do sada obnašala tu dužnost.

Klarić je izabrana glasovima vijećnika HDZ-a, HSU-a, Koalicije DC-a i HSLS-a te HSP-a, dok je osmero vijećnika Koalicije "Danica" (SDP, HSS, HNS, LS) glasovalo protiv.

Predsjednik Gradskog vijeća je Ivica Poličak iz HDZ-a, koji je tu dužnost obnašao i u prošlom sazivu, a potpredsjednici su Ivan Ninić iz SDP-a i Mirko Radak iz HSU-a.

Za zamjenike gradonačelnice izabrani su HDZ-ovci Tomislav Ninić i Tomislav Jukić.

Od 25 gradskih vijećnika HDZ ima 12, Koalicija "Danica" osam, HSU i Koalicija DC-a i HSLS-a po dva i HSP jednog vijećnika.

Na prijedlog gradonačelnice Klarić Gradsko vijeće izabralo je večeras i šest članova Gradskog poglavarstva: Ivana Bajića, Antu Kulušića, Gojka Lambašu, Senku Ramljak, Nikolu Raka i Vladu Nimca.

U izjavi za novinare gradonačelnica je istaknula kako vjeruje da će u prve dvije godine mandata biti ostvarena tri velika gradska projekta: privatizacija Tvornice lakih metala, izgradnja gospodarske zone u Podima i preuređenje prostora bivše vojarne Kuline u luku za nautički turizam.

Pročitajte više